csik

2018 - Téli Hírlevél

Már közel 1300 regisztrált tagja van a Károli Alumni Közösségnek, az utóbbi 1 évben regisztráltak kedvezménykártyáit decemberben postázzuk ki.

Csatlakozott a KRE alumni kedvezményprogramhoz a Katona József Színház is. 20 % kedvezményt biztosítanak jegyáraikból a színház jegypénztárában történő vásárláskor az alumni kártya felmutatása esetén.

A Studia Caroliensia soron következő, 2018-as évkönyvében a szerkesztőség öregdiákok, oktatók visszaemlékezéseit szeretné megjelentetni a Károli Gáspár Református Egyetem fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából.  Várjuk  az Önök visszaemlékezéseit is! A publikálásra szánt kéziratokat 2018. december 15-ig lehet elküldeni a szerkesztőség e-mail címeire.

KARRIERTÖRTÉNETEK – Beszélgetések a Károli öregdiákjaival


Ha az ember valamit jól csinál, annak lesz eredménye – Interjú Markó Lászlóval

A MOMIJI Japán Nyelviskola alapítójával és vezetőjével a japán nyelv és kultúra magyarországi helyzetéről beszélgettünk, arról, hogy hogyan lesz az emberből egy japán nyelviskola alapítója, és hogy milyen lehetőségei vannak a hallgatóknak a japán és keleti kultúrák szak elvégzése után.

Az interjú ide kattintva olvasható


Amiből sosem lehet túl sok: nyelvtudás és szakmai gyakorlat – Interjú Gulyás Dáviddal

Gulyás Dávid 2012-ben végzett a Károli jogi karán, jelenleg a Clinexpert cégcsoport jogi és stratégiai vezetője. Mit jelent a mély vízbe dobva egyszer csak a vállunkra venni egy cég stratégiai irányítását? Mit tanulhatnak egymástól jogászok és orvosok? Mit vár a beteg az orvosától? Milyen képzést, órákat vezetne be eddigi tapasztalatai alapján a Károli jogi karán, ha a kezében lenne a lehetőség?

Az interjú ide kattintva olvasható. 


EGYETEMI HÍREK

Károli Bölcsész Alumni Találkozó

Az Őszi Tréninghét utolsó napján, 2018. október 26-án tartottuk meg ünnepélyes keretek között az egyetemünk 25 éves fennállását is ünneplő kari Alumni Találkozót.  A rendezvény egyúttal az őszi tréninghét lezárása is volt, amire ez alkalommal az öregdiákjainkat is visszahívtuk, hogy tartsanak előadásokat, workshopokat, illetve vegyenek részt kerekasztal-beszélgetéseken, és osszák meg a hallgatókkal a karrierépítésükkel kapcsolatos tapasztalataikat, szakmai eredményeiket. Nagy örömünkre több mint száz egykori hallgatónk vállalta a felkérést, akik egy részével aztán a pénteki alumni találkozón és fogadáson folytathattuk a beszélgetést.

A találkozó iránt óriási volt az érdeklődés, közel 250 öregdiákunk és oktatónk vett rajta részt. A rendezvény Prof. dr. Balla Péter rektor úr igei köszöntésével vette kezdetét, majd a BTK dékánja, dr. habil. Sepsi Enikő vette át a szót, aki beszélt az egyetem és a bölcsészkar fejlődésének legfontosabb állomásairól és az alumni programról. Három inspiráló alumni beszéd következett ezek után: Zsigmond Gáboré, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyetteséé, Burján Krisztináé, az Ybl Miklós Építőipari Szakgimnázium angoltanáráé és Bakonyi Péteré, Magyarország Konzuli Irodája, Melbourne nemrég leköszönt vezető konzuláé.  Az előadók reflektáltak a bölcsész identitás számos izgalmas kérdésére, az egyetemi éveik és tanáraik szakmai fejlődésükre gyakorolt hatására, és sok személyes emléküket is megidézték az egyetem alapítását követő kezdeti időszakból.
Az este különleges eseménye volt az Anna & the Barbies, azaz Pásztor Anna, Bubnó Márk volt anglisztikás hallgatóink és Pásztor Sámuel koncertje, amit  Anna személyes emlékeinek felidézése, az egyetemi évekkel, fontos tanárszemélyiségekkel kapcsolatos szavai tettek bensőséges hangulatúvá.

A találkozón készült fotók az alumni oldalon tekinthetők meg, és itt látható a találkozóról készült rövid videó-összeállítás is, amit egy elsőéves hallgatónk, Avar Gergely készített.

Alumni Találkozó a Jogtudományi Karon

A Károli Közösségi Napok keretében, az Állam- és Jogtudományi Karon is kiemelt program volt az Alumni Találkozó és vacsora 2018. október 24-én. Egykori hallgatók elevenítették fel régvolt iskolaélményeiket, számot adtak mai munkájukról, s szót válthattak tanáraikkal – immár kilépve diákos szerepkörükből. Annál is inkább, mivel néhányan ma már karunk oktatói. Az oktatói utánpótlásának, a tehetséggondozásnak és a szakmai életútnak a megjelenítője Dr. Homicskó Árpád Olivér, az Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi és tudományos dékánhelyettese, aki húsz évvel ezelőtt, a Kar első tanévnyitó ünnepségén elsőéves hallgatóként ült a padokban. Nemigen gondolt akkor arra, hogy egykor majd oktató lesz alma materében, a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéken, aztán tanszékvezető-helyettes, dékánhelyettes, s emellett rangos szakmai testületek tagja, valamint gyakorló ügyvéd…

A teljes cikk az alábbi linken olvasható: http://www.kre.hu/alumni/oregdiakok/alumni-talalkozo

Nyílt napok a Károlin

A Károli Gáspár Református Egyetem négy karának a 2019. évi általános felvételi eljáráshoz kapcsolódó nyílt napjairól az alábbi oldalon lehet  tájékozódni: http://www.kre.hu/portal/index.php/1143-nyilt-napok.html


PROGRAMAJÁNLÓ 

Konferenciák a Károlin

2018. november 28-án: Károli North America Days: Canadian/ American Generations in Culture and the Arts

2018. november 30-án: „Ha kiderül az alkony” – Spannraft Marcellina 60 Köszöntőkonferencia

2018. december 3-án: Nemzeti identitás – alkotmányos identitás. Az identitás-vita újabb fejleményei

2018. december 7-én: A keresetindítás és az előkészítő szak eddigi gyakorlati tapasztalatai, a Polgári Eljárásjogi Tanszék konferenciája

2018. december 13-án: Technológiai kihívások az egyes jogterületeken -  (A konferencia az Igazságügyi Minisztérium „A Jogászképzés színvonalának emelését célzó programjai” keretében valósul meg.)


A Katona József Színház ajánlata december hónapra

A NŐK ISKOLÁJA

Írta: Molière
Rendezte: Ascher Tamás
Timkovics Dorka nyersfordításának felhasználásával a szöveget írta Závada Péter.
 
Helyszín: Katona József Színház, nagyszínpad
Időpont: december 30. vasárnap 15:00 | december 30. vasárnap 19:00[jegyvásárlás 25% kedvezménnyel a 15 órás előadásra]
[jegyvásárlás 25% kedvezménnyel a 19 órás előadásra]


Molière 1662-ben vette feleségül a nála több, mint 20 évvel fiatalabb Armande Béjart-t. Ugyanebben az évben mutatták be az A nők iskolájá-t, ez volt Moliére drámaírói pályájának első átütő sikere. A siker irigyeket szült, Párizsban azt terjesztették, hogy saját féltékenységét és megcsalatásait írta meg a darabban. Lehet – de kit érdekel? Arnolphe története 350 éve foglalkoztatja a színházcsinálókat és a nézőket.  

ikon1

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálj online weboldalunkon, hogy igénybe vehesd kedvezményeinket, és hogy értesülj legfrissebb híreinkről!

ikon2

KEDVEZMÉNYEK

Egykori vagy az idén végzett hallgatóink a weboldalunkon történő regisztrációval kedvezményekben részesülnek

ikon3

ÁLLÁSAJÁNLATOK

Tekintsd meg partnereink aktuális állásajánlatait, regisztrálj Álláshírlevelünkre!