csik

Októberi alumni hírlevél

Kedves Olvasónk!

Összegyetemi KRE ALUMNI PROGRAMUNK keretein belül ezúton küldjük második elektronikus alumni hírlevelünket intézményünk egykori hallgatóinak!

Egyetemünk rendkívül fontosnak tartja, hogy végzett hallgatóival a diploma megszerzése után is fenntartsa a kapcsolatot. Ezen hírlevél segítségével szeretnénk tájékoztatni öregdiákjainkat intézményünk legfrissebb híreiről, meghívni szakmai rendezvényekre, illetve segíteni abban, hogy további szakmai kapcsolatok épüljenek ki.

Felhívjuk figyelmét, hogy minden regisztrált alumni tagnak kedvezményeket biztosítunk képzéseinkből! Kérjük tagjainkat, hogy adataikat frissítsék a KRE Alumni weboldalán. Köszönjük!

 

KRE ALUMNI PROGRAM ÉS KEDVEZMÉNYEK

Örömmel tájékoztatjuk kedves Alumni hallgatóinkat, hogy tovább bővült az Alumni kedvezmények köre!

40% kedvezmény illeti egykori hallgatóinkat a Nemzeti Színház előadásainak jegyárából!

(Kivételes esetben a kedvezmény egy-egy előadásra nem vonatkozik, erről tájékoztatást küldünk, illetve érdemes jegyvásárlás előtt a jegyirodában érdeklődni.)

10% kedvezményt biztosítanak a károlis öregdiákoknak a Púder Szépségszalon szolgáltatásainak árából.

A kedvezmények igénybe vételéhez vásárláskor vigye magával az alumni regisztrációról kapott visszaigazoló e-mailt.

Eddig már 61 hallgatónk kapott alumni képzési kedvezményt a Károlin folytatott tanulmányaihoz! A kérelmek beadási határidejéről, feltételekről bővebben az alábbi linken lehet olvasni.

 

FRISS HÍREK

Elkezdődött a tanév a Károlin

Szeptember 12-én hivatalosan is megkezdődött az oktatás a Károli Gáspár Református Egyetemen. A magyar felsőoktatásban egyedülálló módon növekszik és gazdaságilag is stabil lábakon áll az egyetem – hangzott el a tanévnyitó ünnepségen szeptember 5-én, a budapesti fasori református templomban. Az ünnepségen egyetemi polgárrá fogadták az elsőéves hallgatókat, valamint kitüntetéseket és díjakat adtak át.

Prof. Dr. Balla Péter elmondta: a 2016/2017-es tanévre összesen 3.028 hallgatót vett fel Egyetemünk, ami közel 10 százalékkal több a tavalyi létszámnál. A Bölcsészettudományi Karra 1.519, az Állam- és Jogtudományi Karra 976, a Tanítóképző Főiskolai Karra 533, míg a Hittudományi Karra 40 diák nyert felvételt.

Prof. Dr. Balla Péter szólt arról is, hogy a Károli korábbi és jelenlegi hallgatói közül négyen indultak a riói olimpián: Szilágyi Áron és Decsi Tamás kardvívó, Szabó Gabriella kajakozó, valamint Telegdy Ádám úszó. Közülük ketten, Szilágyi Áron és Szabó Gabriella olimpiai arannyal tértek haza a nyári ötkarikás játékokról.

 

KRE az 1. helyen!

1

A Károli Gáspár Református Egyetem a 2011-2016 közötti időszakban mind az első helyes jelentkezők, mind a felvett hallgatók számának változásában az első az összes magyarországi felsőoktatási intézmény között. A KRE mind abszolút értékben, mind százalékos kimutatásban bővült és az első helyen áll - miközben a magyar felsőoktatás iránti kereslet 2011-2016 között drasztikusan, évente 5%-kal csökkent.

Az elemzések a www.felvi.hu portál publikus adatai alapján készültek.

Az elemzés forrása: IFUA Horváth & Partners Management Consultant, 2016. augusztus.

Olimpiai bajnok hallgatónk – interjú Szabó Gabriellával

Aranyat aranyra halmoz olimpiai bajnok hallgatónk, Szabó Gabriella, akit interjúnkban kérdeztünk életéről, gondolatairól, megélt tapasztalatairól és terveiről.
Az interjú ide kattintva érhető el.

 

Művészettörténet MA képzés a Károlin

A MAB akkreditálta a KRE művészettörténet MA képzési programját, azaz a jövőben a KRE Művészettörténet Tanszékén is tovább lehet tanulni! A Művészettörténet Tanszék 2015 őszén jött létre, hogy az alapképzésre (szabadbölcsészet - művészettörténet specializáció) épülve kidolgozza a művészettörténet mesterképzés rendjét és biztosítsa a BA-n végzettek továbbtanulási lehetőségét, specializálódását. A Művészettörténet mesterszak részben elmélyülést tesz majd lehetővé a tudomány sajátos kérdéseiben, módszereiben a középkortól napjainkig, részben pedig a Műemlékvédelem – muzeológia specializáció révén a gyakorlati művészettörténeti munkába és ennek összefüggésrendszerébe vezeti be a hallgatókat. Főállású oktatóink mellett a KRE több tudományos műhelyéből (néderlandisztika, színháztudomány, kommunikáció stb.), illetve a széles szakterület más (művészeti, intézményes) műhelyeiből kutatók, művészek vesznek részt a tanszék munkájában.

2016. július 6-án Mészáros Flóra, a KRE BTK Művészettörténet Tanszék tanársegédje sikeresen doktorált a Sorbonne André Chastelről elnevezett művészeti és régészeti intézetében. PhD disszertációjának címe: Hungarian Artists in Abstraction-Création. Gratulálunk!

 

INTERJÚ

„Sok nemes célt tudunk megvalósítani"

Interjú Dr. Szuchy Róbert egyetemi docenssel, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar 2016. szeptember 1-jével kinevezett oktatási és tanulmányi dékánhelyettesével. Az interjú ide kattintva olvasható el.

„Próbáld meg, legfeljebb sikerül”

Juhász Tünde 2015-ben végzett a Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzésén. Az interjú során Tündével az improvizációról, a színházról, a hivatásról, a döntésekről, a nagy váltásokról és mindezek nehézségeiről és szépségeiről beszélgettünk.

Az interjú ide kattintva olvasható el.

 

PROGRAMAJÁNLÓ

Az alábbi konferenciákra szeretettel várunk minden érdeklődőt:

Georg Klein: Gyermekkorunk regénye c. művének könyvbemutatója - 2016.10. 14.

Közép-európai regény konferencia - 2016. 11. 4-5.

A költségvetés büntetőjogi védelme - 2016.11. 18.

Száz éves a magyar Iszlám törvény - 2016.11. 22.

Multiculturalism in Canada: Changing Perspectives - 2016. 11. 24-25.

AZ ’ÚJ’ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE DILEMMÁI - 5 ÉV TÁVLATÁBÓL - 2016. 12. 13.

Rendezvényeinkről bővebb tájékoztatás található egyetemünk weboldalain.

 

ÁLLÁSAJÁNLATOK

Csak néhány ízelítő a weboldalunkon található állásajánlatokból:

Jogász (KSH)
Personnel Admin Associate (United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), The Global Service Centre (GSC), Budapest)
Content Creation Specialist (Copywriter) – Dutch speaking (Vodafone Shared Services Budapest)
Ügyvédjelölt (Randstad)
Service Desk Associate - German speaking (24/7) (Vodafone Shared Services Budapest)
Történész vagy történész-muzeológus (Trianon Múzeum, Várpalota)
Inhouse lawyer in part time (Randstad)

További állásajánlatok megtekintése

 

TUDTA?

- A KRE-ÁJK Könyvtára nyilvános könyvtárként minden látogató előtt nyitva áll, így a jelenlegi hallgatóinkon kívül örömmel látjuk végzett hallgatóinkat is! Több mint 15 000 könyv, 2000 folyóiratszám és 2500 diplomamunka érhető el Könyvtárunkban. Az ÁJK oktatói által előírt kötelező és ajánlott irodalmak beszerzésén túl gondoskodunk arról is, hogy a jogi szakvizsgára készülők számára is biztosítsuk a felkészüléshez szükséges szakmai anyagot. Többek között a Patrocinium Kiadó gondozásában több oktatónk közreműködésével megjelent Jogi Szakvizsga Könyvek sorozat példányai is elérhetők nálunk. A könyvsorozat tematikus kötetei a szakvizsgán előírt tételeket dolgozzák fel, és segítik az ismeretek hatékony rendszerezését. Könyvtárunk látogatói számos adatbázishoz férnek hozzá a könyvtárban elhelyezett 7 db számítógépen keresztül, így például elérhető a Web of Science, az ADT+, az ACM Digital Library, a Springer Link és a Science Direct adatbázisa. Adatbázisainkról és további szolgáltatásainkról bővebben tájékozódhatnak a honlapunkról (http://www.kre.hu/ajk Szolgáltatásaink/Kari Könyvtár menüpont), felmerülő kérdéseik megválaszolásában könyvtárosaink készséggel állnak rendelkezésükre a honlapon feltüntetett elérhetőségeken.

- Szeptember végén lezárult a diplomás pályakövetési kutatás a BTK-án, amelynek keretei között ezúttal a 2015-ben diplomát szerzett hallgatóinkat kerestük fel. Ezúttal is köszönjük a kitöltőknek, hogy e-mailben vagy telefonon megválaszolták a kérdéseket. A kutatási eredmények a következő Alumni hírlevélben már olvashatóak lesznek!

 

ikon1

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálj online weboldalunkon, hogy igénybe vehesd kedvezményeinket, és hogy értesülj legfrissebb híreinkről!

ikon2

KEDVEZMÉNYEK

Egykori vagy az idén végzett hallgatóink a weboldalunkon történő regisztrációval kedvezményekben részesülnek

ikon3

ÁLLÁSAJÁNLATOK

Tekintsd meg partnereink aktuális állásajánlatait, regisztrálj Álláshírlevelünkre!