Elindult a Károli Filmklub az Ódry Színpadon

A Nemzeti Filmintézet (NFI) közreműködésével és támogatásával, a Károli Klub keretében indult el a Károli Filmklub, ahol havonta egy-egy magyar filmet láthat a Károli Közösség.

A hallgatók és munkavállalók részére egyaránt nyitott program során a filmvetítést követően Váró Kata Anna, az Anglisztika Intézet egyetemi docense, a Károli Filmklub vezetője beszélget az aktuális filmről meghívott vendégével.

A programsorozat február 27-én a Blokád című, 2022. évi történelmi film vetítésével vette kezdetét. A Károli Klub rendezvényeinek helyet adó Ódry Színpad másfél órára igazi moziteremmé változott: a 1990. évi taxisblokád négy napjának krónikáját bemutató film vetítése után Tősér Ádám rendező beszélt a filmről, aki elmondta, a film megalkotásával őszinte, hiteles képet szerettek volna közvetíteni a közelmúlt egyik jelentős eseményéről. Elmondta, hogy valódi jegyzőkönyvek, visszaemlékezések alapján készült a forgatókönyv, de külön kitért a film fiktív elemeire is. A film hátteréről, kulisszatitkairól, a szereplőválogatásról is szó esett, s a film központi karakteréről, akiről úgy nyilatkozott, hogy Antall József a rendszerváltozás vitathatatlan hőse, igazi példakép, akire egyaránt lehet büszke minden magyar.

 

A Károli Filmklub következő rendezvényére március 12-én kerül sor, melynek keretében a Liza, a rókatündér című magyar filmet tekinthetik meg a résztvevők. A vetítést követően a résztvevők moderátor vezetésével vitathatják meg gondolataikat a filmmel kapcsolatban.

Az eseményre várjuk ALUMNI hallgatóink jelentkezését is!

Regisztráció: https://portal.kre.hu/karoli-klub/filmklub/regisztracio