csik

Áprilisi alumni hírlevél

KRE ALUMNI PROGRAM ÉS KEDVEZMÉNYEK

Szeretnénk néhány, az országban egyedülálló szakirányú továbbképzésünkre felhívni a figyelmüket, amelyekre az elkövetkező hónapokban tudnak jelentkezni. A képzéseket általában pénteki és hétvégi napokon tartjuk, és 10% kedvezményt adunk a képzési díjból egykori hallgatóinknak.

Bűnügyi szakjogász (LL.M) szakirányú továbbképzési szak (Jelentkezési határidő: 2017. június 30.)
Online mentálhigiénés tanácsadás (Jelentkezési határidő: 2017. május 31.)
Kodály-kultúra Magyarországon és külföldön szakirányú továbbképzési szak (Jelentkezési határidő: 2017. június 20.)
Gazdaságdiplomáciai szaktanácsadó szakirányú továbbképzés (Jelentkezési határidő: 2017. június 30.)
Gyermek- és ifjúsági irodalom szakirányú továbbképzési szak (Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 1.)
Jogi szakokleveles köznevelési szakember szakirányú továbbképzés (Jelentkezési határidő: 2017. június 30.)
Latin-Amerika szakreferens szakirányú továbbképzési szak (Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 1.)
Színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzési szak (Jelentkezési határidő: 2017. június 20.)
Versenyjogi és versenyfelügyeleti jogi szakjogász (LL.M) szakirányú továbbképzési szak (Jelentkezési határidő: 2017. június 30.)

További szakirányú továbbképzéseinkről itt és itt olvashat bővebben.

 

INTERJÚ

„Ha a lehetőség nem kopogtat, építs neki ajtót” – Interjú Tamás Katalin trénerrel, aki 2012-ben szerzett BA diplomát a Károli pszichológia szakján. Idén fejezte be MA szakdolgozatát, további tanulmányokat folytat és pszichoterapeutának készül. Karrierje azonban korábbra nyúlik vissza. Dolgozott autóipari marketingesként, saját tanácsadó céget üzemeltetett, foglalkozott pszichedelikus terápiával az Egyesült Államokban, sok országban zenélt, jelenleg kommunikációs tréningeket tart. Katával az útkeresésről, a kitartásról, a küzdelmekről, és a hivatás megtalálásáról beszélgettünk.

 

„A HR kicsit olyan, mint a házimunka...” – Interjú Wágner Zsófiával, aki humán erőforrás koordinátorként dolgozik egy budapesti székhelyű nemzetközi vállalatnál. Zsófival a tanulmányairól, a karrierje alakulásáról, a HR szakma sajátságairól, illetve az önállóság, a döntéshozás és a tudatos választások nehézségeiről és fontosságáról beszélgettünk.

 

ÁLLÁSAJÁNLATOK

Az Alumni oldalra folyamatosan feltöltjük a hozzánk beérkező új álláshirdetéseket. Ha szeretne megosztani volt hallgatótársaival ezen a felületen munkalehetőséget, vegye fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk benne.

Aktuális állásajánlatok:
Projekt koordinátor
Multilingual assistant
Ügyvédjelölt Budapesti-Szolnoki Ügyvédi Irodában
Programszervező asszisztens balatoni nyári táborba
Magyar mint idegen nyelv tanár ottalvós táborba
Service Desk Agent német nyelvtudással
Némettanár

 

PROGRAMAJÁNLÓ

Cyril O’Regan: Modernity and the Gnostic Thesis c. előadást tart a KRE BTK-án

Cyril O’Regan az University of Notre Dame teológus-filozófus professzora 2017. május 24-én 14.00 órai kezdettel tart előadást a KRE BTK épületében (1088 Bp., Reviczky u. 4.) a 104-es teremben Modernity and the Gnostic Thesis címmel. Cyril O’Regan fő kutatási területe a rendszeres teológia és a modern európai teológia történet. A legjelentősebb témája a gnózis megjelenése a modernitásban. Erről több kötetet is megjelentetett, amelyeknek igen komoly tudományos visszhangja van. A Karunkon tartandó előadása is ezt a kérdést járja körül.

 

A jogászképzés színvonalának emelését célzó programok

A KRE Állam-és Jogtudományi Kara tisztelettel meghívja Önt az Igazságügyi Minisztérium A jogászképzés színvonalának emelését célzó programok című támogatása keretében vállalt
- Családon belüli erőszak,
- Brüsszeltől Brüsszelig - Tanulmányok az európai polgári eljárásjog köréből,
- Az egész életen át tartó tanulás (Life Long Learning) jogi keretei a munka világában, különös tekintettel a munkaviszonyokra,
- Az üzleti jog egyes modern kihívásai című tanulmányok bemutatójára, mely 2017. május 31-én 17 órától kerül megrendezésre a KRE Bölcsészettudományi Karának dísztermében (1088 Budapest, Reviczky utca 4.).

A köteteket ismertetik a kutatások vezetői: Prof. Dr. habil. Domokos Andrea, Prof. Dr. habil. Kengyel Miklós, Dr. habil Kun Attila Sándor, Dr. Szuchy Róbert.

Az alábbi konferenciákra szeretettel várunk minden érdeklődőt:
5 éves a Büntető Törvénykönyv konferencia. Időpont: 2017. május 22. Helyszín: MRE Zsinati díszterem (1146 Budapest, Abonyi u. 21.)
VI. Országos Szupervíziós Szakmai Konferencia. Időpont: 2017. május 26-27. Helyszín: KRE BTK Dózsa Gy. u. 25.
A magyar külgazdaság helye a gazdaságpolitikában konferencia. Időpont: 2017. május 29. Helyszín: MRE Zsinati díszterem (1146 Budapest, Abonyi u. 21.)
Samuel Beckett Working Group Meeting 2017 (International Federation for Theatre Research) Nemzetközi Műhelytalálkozó. Időpont: 2017. június 15-17. Helyszín: KRE BTK Reviczky u. 4.
V. Szakrális kommunikáció és gyógyítás. EASA Nyári egyetem. Időpont: 2017. június 30 -július 1. KRE BTK (2017. július 3-7. Nagykőrös)

 

Karriernap az IBM-nél

2017. május 29-én megrendezésre kerül az IBM ISSC Hungary, Career Day rendezvénye. A rendezvény célja, hogy a látogatók egy átfogóbb képet kapjanak a cégről, illetve különböző IBM tevékenységeivel kapcsolatos, illetve pályázókat segítő programokat kínálnak.

Helyszín: Budapest, IX. kerület, Köztelek utca 6.
Időpont: 2017. május 29. 16:00-19:30
További részletek itt érhetők el.

 

KÜLFÖLDI ÖSZTÖNDÍJAK

A külföldi tanulmányok, szakmai gyakorlatok jelentősen javítják a pályakezdők karrierlehetőségeit, hozzájárulnak az életkészségeik, interkulturális ismereteik fejlődéséhez, kapcsolatrendszerük bővüléséhez és a nyelvtudásuk fejlődéséhez.

A linkre kattintva egy összefoglaló olvasható a DAAD és Tempus Közalapítvány által koordinált mobilitási programokról, amelyek egy része graduális képzésre járó hallgatóknak, más része friss diplomásoknak, doktoranduszoknak szól. A megfelelő program kiválasztásához, pályázati anyag összeállításához személyes tanácsadási lehetőséget is igénybe tudnak venni az érdeklődők.

 

EGYETEMI HÍREK

Együttműködési megállapodást írt alá az MNB és a Károli Gáspár Református Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá Matolcsy György, az MNB elnöke és Prof. Dr. Balla Péter, Egyetemünk rektora 2017. április 4-én, Budapesten. Az együttműködés célja, hogy emelje az egyetem közgazdasági képzéseinek színvonalát, támogassa a gazdaságpszichológia témájú oktatási és kutatási tevékenységet, valamint hozzájáruljon az egyetem valamennyi, nem gazdaságtudományi képzési területhez tartozó hallgatója körében a közgazdasági, pénzügyi ismeretek, pénzügyi kultúra fejlesztéséhez, a hallgatók látókörének bővítéséhez. Az MNB az együttműködés keretében ösztöndíjakat biztosít a gazdálkodási és menedzsment, valamint emberi erőforrás alapképzésen, illetve a gazdaságpszichológia, üzleti etika szakirányú továbbképzésen részt vevő hallgatók számára.

 

Daniel van Heyst Egyetemünk Bölcsészettudományi Karán

2017. április 18-25. között a KRE Bölcsészettudományi Karának vendége volt Daniel van Heyst, az edmontoni The King’s University docense, aki az Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitási Program támogatásának köszönhetően érkezett a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet Színháztudományi Tanszékére. Itt tartózkodása alatt öt előadást tartott a kanadai keresztény színházról Dr. Sepsi Enikő dékán színháztörténeti előadásának keretében. A hivatalos program mellett a vendég a Nemzeti Színházba is ellátogatott a MITEM színházi találkozó egyik előadására, szakterületének és érdeklődésének megfelelő órákon vett részt a Karon, találkozott a Nemzetközi Iroda munkatársaival és beszélgetett a Kar színház iránt érdeklődő oktatóival és hallgatóival.

 

A büntetőjogi rágalmazás és becsületsértés

Megjelent Dr. Tóth J. Zoltán (KRE-ÁJK Jogtörténeti, Jogelméleti és Egyházjogi Tanszék tanszékvezető, egyetemi docens) monográfiája A büntetőjogi rágalmazás és becsületsértés címen. A kötetben a véleménynyilvánítási szabadság és a becsület büntetőjogi védelme közötti viszonyt mutatja be filozófiatörténeti, jogtörténeti, jogelméleti, alkotmányjogi és jog-összehasonlító perspektívában.
A könyv a Médiatudományi Intézet gondozásában jelent meg, az alábbi linken teljes egészében elérhető.


KÁROLI KÖNYVEK

Az Egyetem Károli Könyvek sorozatában számos új kötet jelent meg, amelyek 30 %-os kedvezménnyel vásárolhatóak meg az Alumni tagoknak a L’harmattan Könyvesboltban.

Néhány újdonság:
Hollán Sándor: Harminc év elmélkedései, 1985-2015 Yves Bonnefoy
Vassányi Miklós: Szellemhívók, áldozárok
Rauni Magga Lukkari - Inger-Mari Aikio-Arianaick (fordította: Domokos Johanna, Németh Petra): Örökanyák – Világlányok
Kurucz György (szerk.): Protestantism, Knowledge and the World of Science
Balogh Tamás: Huizinga Noster
Wakai Seiji, Sági Attila (szerk.): Kortárs Japanológia II.

(L'Harmattan Könyvesbolt címe: 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. Telefon: +36-1-267-5979)

ikon1

REGISZTRÁCIÓ

Regisztrálj online weboldalunkon, hogy igénybe vehesd kedvezményeinket, és hogy értesülj legfrissebb híreinkről!

ikon2

KEDVEZMÉNYEK

Egykori vagy az idén végzett hallgatóink a weboldalunkon történő regisztrációval kedvezményekben részesülnek

ikon3

ÁLLÁSAJÁNLATOK

Tekintsd meg partnereink aktuális állásajánlatait, regisztrálj Álláshírlevelünkre!